Nederland is een prachtig en uniek land, maar in het voorjaar vinden wij Nederland toch echt op zijn mooist. De krokussen en winterklokjes zie je in de tuinen en bermen overal tevoorschijn komen, de donkeren wolken wordt ingeruild voor de zon en het wordt langer licht. Wat ook bij het voorjaar hoort zijn de oer Hollandse tulpen. Nergens anders in de wereld vind je zulke uitgestrekte tulpenvelden als in Nederland. In deze blog vertellen wij je waar je de mooiste tulpenvelden in Nederland vindt en wanneer het beste moment is om die te bezoeken.

Wat is de beste tijd om de tulpenvelden in Nederland te bezoeken?

De tulpentijd in Nederland loopt van eind maart tot half mei, voordat je het weet is het alweer voorbij. Voordat de bollen zijn uitgegroeid en volop in bloei staan is het half april. Dat is meteen de beste periode om de tulpenvelden te bezoeken, met een beetje geluk zit het weer dan ook mee.

Uitzicht over de tulpenvelden

Waar vind je de mooiste tulpenvelden in Nederland?

Nederland staat in het voorjaar vol met tulpen, bijna overal kun je wel een veld met deze mooie voorjaarsbloeiers vinden. Maar de ellenlange velden vol met kleurige tulpen en verschillende vormen geeft toch wel het mooiste beeld. Hieronder een aantal gebieden waar je precies die uitstrekte tulpenvelden kunt vinden. Laad je camera alvast op voor een aantal mooie shots!

Op zoek naar een leuk uitje? Lees ook: 9x erop uit in Nederland

Bezoek de Noordoostpolder met prachtige tulpenroutes

De meeste tulpenboerderijen van Nederland vind je in de Noordoostpolder. De Noordoostpolder is een gebied in het noorden van Flevoland rondom Emmeloord. Je vind hier veel grote uitgestrekte bollenvelden en in totaal ruim 2000 hectare aan tulpenvelden.

Ben je toe aan een leuk uitje tijdens de Corona? Dan is de tulpenroute in de polder een aanrader om te doen en bovendien volledig Corona-proof! De organisatie stippelt hiervoor ieder jaar een route uit om van de tulpen te genieten. Dit kan met de auto, fiets of met de benenwagen.

De oorsprong van de bloembollenteelt: de Bollenstreek

De Bollenstreek is het gebied aan de westkust wat loopt vanaf Leiden tot Haarlem. Dit is het gebied waar de bloembollenteelt in Nederland is ontstaan. Het gebied staat vooral bekend om zijn tulpenvelden, maar je vind er ook narcissen, hyacinten, krokussen en blauwe druifjes.

Tulpenvelden in Nederland: kop van Noord-Holland en West-Friesland

Naast de bollenstreek vind je ook steeds meer bollenvelden in de kop van Noord-Holland en West Friesland. Zo vind je bij Den-Helder, Enkhuizen, Andijk en Bovenkarspel prachtige uitgestrekte tulpenvelden die ook nog eens erg fotogeniek zijn.

Maak je weekend in Noord-Holland compleet: 13 tips voor dagje weg in Amsterdam

Keukenhof – één van de mooiste plekken in het voorjaar!

De Keukenhof mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. De Keukenhof is een bloemenpark nabij Lisse, waar ieder voorjaar de bolgewassen die worden geteeld in de bollenstreek worden tentoongesteld. Jaarlijks komen er zo’n miljoen toeristen van over de hele wereld het park bezoeken. Het is niet voor niets dat er zoveel toeristen op de Keukenhof afkomen; de tuinen van de Keukenhof zijn bijzonder mooi aangelegd en daardoor één van de mooiste plekken in Nederland om de voorjaarsbollen te zien bloeien.

Tulpentijd op de Keukenhof

Helaas is in 2021 is het park gesloten, maar kun je de Keukenhof online bekijken om alsnog in de voorjaarsstemming te komen.

In het zuiden van Nederland: Zeeuws-Vlaanderen

Ook in Zeeland kun je mooie tulpenvelden spotten. Hiervoor moet in het oosten van Zeeuws-Vlaanderen zijn, tussen Terneuzen en Hulst kun je prachtige uitgestrekte bollenvelden vinden.

Ken jij nog een plek waar je uitgestrekte bollenvelden vindt die niet tussen dit lijstje staan? Laat het dan in een reactie hieronder weten!

Geef een reactie