• Berichtcategorie:Europa / Frankrijk

Midden in het Pyrénées Nationaal Park in de Franse Pyreneeën, vind je het prachtige meer: Lac de Gaube. Lac de Gaube is erg bekend door het mooie panorama dat gecreëerd wordt door de omliggende bergen waarvan de bergtoppen nog vol met sneeuw liggen. Daarnaast is het meer ook nog vrij gemakkelijk te bereiken door een wandeling van een uur of via de stoeltjeslift die naar boven gaat. Lac de Gaube is echt een must-see voor als je in de Pyreneeën bent.

Hoe kom je er?

Lac de Gaube ligt in het franse departement Hautes-Pyrenees en ligt op een halfuur rijden vanaf de stad Cauterets. Rijdt vanaf Cauterets richting Pont d’Espagne. Het is een mooie route door de bergen en je passeert prachtige watervallen. Bij Pont d’Espagne vind je een groot parkeerplaats waar je je auto of bus de hele dag kunt parkeren voor 7 euro.

Pont d’Espagne

Pont d’Espagne is een stenen brug die de rivier Gave de Marcadau overspant op het punt waar hij de rivier Gave de Gaube ontmoet. De naam doet het al vermoeden en betekend “Spaanse brug”. Vroeger maakte de brug deel uit van een verbinding tussen Spanje en Frankrijk. Bij Pont d’Espagne vindt je de mooiste waterval die je in dit gebied zult vinden.

Rijd je dwars door Frankrijk en op zoek naar een tussenstop? Lees dan eens 7x must-do’s in het middeleeuwse Chartres

Vanaf Pont d’Espagne naar Lac du Gaube

Vanaf Pont d’Espagne kun je een prachtige wandeling van ongeveer een uur maken naar Lac de Gaube. De route maakt deel uit van de GR10, dit is een Frans wandelpad wat van oost naar west door de Pyreneeën loopt. Het is geen moeilijke route die ook gemakkelijk te doen is met kinderen of voor ouderen. Je loopt door een bosrijk gebied, met beekjes en kleine watervallen.

Houd je niet zo van lopen of ben je iets minder mobiel dan kun je ook gebruik maken van de kabelbaan met stoeltjeslift om bij het meer te komen. Een retour ticket voor de stoeltjeslift kost 15 euro voor volwassenen en €12,50 voor kinderen.

Lac de Gaube

Het Lac de Gaube is een natuurlijk meer dat gevoed wordt door de gletsjers van de berg Vignemale, die met 3298 meter de hoogste top van de Franse kant van de Pyreneeën is. Het een prachtig en fotogeniek meer, door het panorama van de omliggende bergen. Het is een perfecte spot om te relaxen en te picknicken.

Pyreneeën, wandelen, hiken, bergen, Frankrijk, France, vakantie, roadtrippen, auto, kamperen, zuid Frankrijk

Lac de Gaube is één van de bekendste meren in het gebied en dat kun je merken aan het aantal toeristen dat op het meer afkomt. Wil je de drukte ontsnappen, kom dan vroeg in de ochtend, of later in de middag.

Ben jij al eens bij Lac de Gaube geweest? Wat vond je ervan?

Geef een reactie